Bugun...

Yağmur Ergün, Paletsiz Dinamik Apnea Türkiye rekoru kırdı

EDİRNE (İGFA) -
facebook-paylas
 Tarih: 15-05-2024 11:00:02

Yağmur Ergün, Paletsiz Dinamik Apnea Türkiye rekoru kırdı

Serbest Dalış Havuz/İndoor Büyükler Türkiye Şampiyonası, Edirne Gençlik Spor İl Müdürlüğü Olimpik Yüzme Havuzunda 7-11 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapıldı.

EDİRNE (İGFA) - Serbest Dalış Havuz/Indoor Türkiye Şampiyonası'nda Yağmur Ergün, Derya Can’a ait olan 2013 yılında kırılmış rekoru, 220 metreye taşıyarak yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Ayrıca kendine ait olan paletsiz dinamik branşındaki rekorunu 10 metre ileriye taşıyarak 141 metre ile yeni Türkiye rekorunu kırdı.

8-11 Mayıs tarihinde Edirne Olimpik yüzme havuzunda gerçekleştirilen Serbest Dalış Indoor Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde Yağmur Ergün, 2023 yılında kendi kırdığı 131 metre olan Paletsiz Dinamik Apnea Türkiye rekorunu 10 metre ileriye taşıyarak, 141 metre ile yeni Türkiye rekorunu elde etti.

Yarışmanın ikinci gününde çift palet branşında 199 metre ile Türkiye şampiyonu oldu. Son gün ise 11 yıldır Derya Can’a ait olan, dinamik apnea monopalet branşındaki 205 metrelik rekoru 15 metre geliştirerek, 220 metre ile yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

Tüm yarışma boyunca iki rekor kıran, 3 şampiyonluğu ve 1 üçüncülüğü bulunan Yağmur Ergün, bu yarışmanın büyük kadınlar kategorisinde Türkiye rekoru kıran tek sporcusu oldu.

Alkeba Olimpik Spor Kulübü'nde yarışan Yağmur Ergün; 2023 kuveyt Dünya Serbest  dalış havuz indoor dünya şampiyonasındaki sıralamaya göre  1.Magdalena Solich-Talanda ve 2.LIVIA REGONIO (ITA) ardından 3. Durumda görünüyor. 04-10 Temmuz 2024 tarihinde Sırbistanda yapılacak Dünya Serbest  dalış havuz indoor yarışmasında Dünya sıralamasında 1.lik için yarışacak.

Etiketler
  Kaynak: igf

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
  YAZARLARIMIZ
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  • SON YORUMLANAN HABERLER
  • SON YORUMLANAN VİDEOLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
  ANKET Tüm Anketler
Henüz anket oluşturulmamış.
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI